Enveloppen formaten

 


Hoe zit het nu met de formaten van enveloppen? Welk formaat is het juiste?

Het begint met de maat van het poststuk dat u wenst te versturen. De maten van enveloppen zijn gestandardiseerd op C formaten. Van de C3, C4, C5, C6, C7, tot de C8. Deze formaten corresponderen met de bekende Din formaten van een vel printpapier: dus A3, A4, A5, A6, A7 en A8. Een vel printpapier met het Din formaat A4 past in een envelop met het formaat C4.

 

 

Bijzondere formaten enveloppen


Naast het A4 en A5 formaat voert 123envelop.com nog het A4+ en het A5+ formaat. Deze zijn wat ruimer en bijzonder geschikt als u meer dan twee vellen papier in één envelop wilt versturen.

Andere bijzondere formaten zijn de langwerpige of Din long formaten. Vierkante enveloppen en kleine enveloppen worden veel voor feestelijke gelegenheden gebruikt als geboorten en verjaardagen.

 

Selecteer het juiste formaat envelop


Maak een selectie van de envelop die u nodig heeft door op de Formaat kiezer hier meteen onder te kijken voor alle enveloppenafmetingen. Daaronder ziet u een overzichtelijke afbeelding Overzicht formaten om de papier en de enveloppen afmetingen in verhouding te zetten. U kunt ook zoeken met de handige kiezer hieronder of de uitklappende filters aan de zijkanten van de webshops. Daar kunt u snel allerlei eigen filters maken met drie of vier muiskliks!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht formaten


In de onderstaande afbeelding overzicht formaten ziet u alle DIN formaten van een vel printpapier in verhouding tot elkaar.
 

 

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op!Contact opnemen

Top